Meteen naar de inhoud

Werkwijze

Het verloop van een consult

Na het maken van een afspraak krijg je van mij de intakeformulier met de behandelovereenkomst. Minimaal 2 dagen vóór de consult stuur je de ingevulde intakeformulier per mail terug naar mij. De intake formulier dient als anamnese, je vertelt over je huidige klacht (en) maar ook de geschiedenis van je klachten zijn een belangrijke onderdeel van de anamnese. De klachten en behandelingen uit het verleden zijn relevante informatie.

Tijdens de consult nemen we de intake formulier door. Op basis van de informatie uit de intakeformulier en het gesprek, doen we de nodigde onderzoeken. Bijna altijd doe ik een bodyscan en meting met Bio resonantie. Voor meer informatie klik hier. Mijn benadering van het identificeren van de symptomen en onderliggende problemen is zo holistisch mogelijk. Dit betekent ook dat we tijdens het onderzoek eventueel ook iriscopie kunnen gebruiken. Iriscopie is een methode om via de ogen de diagnose over de klachten van een cliënt te stellen.Elk orgaan van ons lichaam wordt weerspiegeld in onze iris en als er iets niet klopt met onze organen zien we kleine verkleuringen, streepjes, vlekjes, ringen of gaatjes in onze ogen.

Verder kan het soms nodig zijn om een feces onderzoek te laten doen, lees hier meer over. Ook kan het nodig zijn om verder bloedonderzoek te laten doen als het bijvoorbeeld gaat om voedselintoleranties en/of – allergieën.

Wanneer de oorzaak van je klachten goed in beeld zijn, gaan we samen naar een therapie plan kijken, dat krijg je op een A4 als ‘advies’ van mij mee.

Dat kan bestaan uit één of meer van de volgende therapieën:

Je neemt mee:

  • Medicijnen en eventuele voedingssupplementen die je inneemt
  • Uitslagen van eventueel onderzoeken bij je huisarts
  • Indien mogelijk, de privacyverklaring vooraf lezen en getekend meenemen. Klik hier voor de privacyverklaring.

En hoe verder?

Afhankelijk van de advies en de aard van de klachten is de vervolgconsult tussen 3 en 6 weken. In het vervolgconsult monitoren we de verbetering van de klachten en waar nodig word de therapie plan (advies) bijgesteld. Meestal is de 3e consult tussen 12 en 16 weken, en dan streven we stabiliteit te hebben gekregen in de gezondheidstoestand. Afhankelijk van de ernst en de duur van de klachten (en therapie trouw) bespreken we of er nog meer consuls nodig zijn. De uiteindelijke duur van therapie is afhankelijk van de aard en de oorzaak van klachten.

Heb je geen klachten meer? Dan raad ik je aan om dan jaarlijks preventieve onderzoek te laten doen, zoals je ook bij tandarts voor controle gaat.