Meteen naar de inhoud

Zitpilates

Zitpilates is een vorm van pilates die zittend wordt beoefend. Hierbij doen we veilige en gemakkelijke bewegingen om kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen te vergroten.

Dat we tijdens de Zitpilates zitten, betekent niet dat we niet actief zijn: net als tijdens de reguliere Pilatesles zijn we in staat om de diepe spieren van ons lichaam te versterken vanaf de kern tot in onze tenen en vingers. Zitpilates staat erom bekend zeer effectief te zijn in het op een effectieve manier versterken van de been- en armspieren en het helpt ook bij het stabiliseren van de onderrug. Ook tijdens de zitpilates focussen we op ons eigen lichaam en halen we het beste uit de oefeningen door middel van ademwerk.

Een zeer populaire oefening zijn bijvoorbeeld armcirkels: deze versterken onze armspieren, vergroten de flexibiliteit in onze schouder- en armgewrichten en trainen tegelijkertijd de kern.

Zitpilates is daarom perfect voor iedereen die zich niet meer op zijn gemak voelt bij het uitvoeren van vrijstaande oefeningen. De meeste deelnemers zijn wat ouder van leeftijd, hebben verouderende gewrichten of herstellen van een operatie.

Hier zijn enkele voordelen van Zitpilates:

Door oefeningen tegen de zwaartekracht in te doen, zijn we in staat onze botten te versterken, wat breuken helpt voorkomen en de botdichtheid verhoogt. Dit is vooral belangrijk voor oudere generaties aangezien zij vaak last hebben van osteoporose en het beoefenen van Zitpilates de kans daarop kan verkleinen.

De oefeningen die we doen tijdens de zitpilates lessen versterken ook onze kern-, rug-, schouder- en nekspieren. Dit helpt de houding te verbeteren en stimuleert de deelnemer om rechtop te gaan zitten en te lopen. Tijdens de lessen richten we ons ook op het verbeteren van onze balans.

Rugpijn is een van de meest voorkomende symptomen van alle generaties. In plaats van de pijn te bestrijden, is er één eenvoudige manier om rugpijn te voorkomen: het versterken van zowel je kern- als rugspieren. Tijdens de Zitpilatesles doen we gerichte oefeningen om alle diepe kernspieren te trainen.

Tijdens de Zitpilates les besteden we ook aandacht aan de verbinding tussen lichaam, geest en onze ademhaling. Daarnaast coördineren we oefeningen die ook onze hersenen bezig houden. Van dit alles is aangetoond dat het bijdraagt ​​aan verbeterde cognitieve functies en een algehele verbeterde geestelijke gezondheid.

Door Zitpilates-oefeningen uit te voeren, stimuleren we de lymfebeweging door ons hele lichaam, de bloedcirculatie naar het hart en de hersenen en de kernspierkracht, die de darm ondersteunt, het centrum van ons immuunsysteem.

Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen hun onafhankelijkheid verliezen als ze ouder worden, is door blessures en vallen. Door regelmatig Zitpilates te beoefenen kan men de kans op blessures en vallen verkleinen en zo zorgen voor een langere zelfstandigheid en een gezonder leven.

Wil je deelnemen aan de Zitpilates les? Je kunt hier alle datum- en prijsgegevens  vinden en je hoeft je alleen maar in te schrijven door mij te bellen of hieronder het formulier in te vullen.