Meteen naar de inhoud

Dorn therapie

De Dorn therapie is een zachte methode, waar gewrichten en wervels in hun juiste positie teruggebracht worden. De meest typische ontwrichtingen zijn het beenlengteverschil en bekkenscheefstand. De meest bekende klachten die daardoor ontstaan zijn heiligbeen, heup, knie, voet, nek maar ook darm- en blaasproblemen.

Tijdens de therapie beweegt de cliënt zich terwijl de therapeut zachtjes de gewrichten en wervels masseert om ze weer op de juiste plek te krijgen. Dit maakt de therapie extra zacht en helpt de gewrichten om de juiste plek te vinden. De Dorn methode is voor iedereen die niet “gekraakt” wil of kan worden, maar ook voor reumapatiënten.

Cupping is ook een onderdeel van de Dorn therapie en heeft haar oorsprong in de Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling wordt de huid middels cups vacuüm gezogen, daardoor wordt de huid omhoog getrokken en beter doorbloed. Het activeren van de bloed- en lymfestroom zorgt voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van giftstoffen. Misschien heb je onlangs atleten gezien met sporen op hun rug? Die komen voort uit de cuppingtherapie!

Cuppingtherapie is geweldig om spier- en gewichtspijn te verbeteren, maar kan ook worden toegepast om symptomen zoals hoofpijn / migraine, cellulities, darmklachten, frozen shoulder en depressiviteit te verlichten.

Maar het belangrijkste is zeker dat de cupping therapie vooral ook het algemene welzijn stimuleert – vele cliënten geven aan dat ze zich na een behandeling mentaal en fysiek beter voelen.

Cupping is niet geschikt voor iedereen: bij een gevoelige huid, tijdens de zwangerschap en bij jongere kinderen wordt een behandeling afgeraden. Verder is het goed om te weten dat er rode tot paarse verkleuringen te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnen.

Normaal is een vetreserve voor tijd van schaarste, wat we tegenwoordig nauwelijks meer kennen, maar ons lichaam werkt nog steeds zo als dat van onze verre voorouders. In de winter maanden had je weinig koolhydraten voorhanden waardoor de vetreserves werden gebruikt voor energie.

Een gezond en schoon lichaam kan zichzelf goed herstellen. Helaas krijgen we tegenwoordig onvoldoende voedingsstoffen binnen. We eten niet meer in de juiste verhoudingen. Ook de schadelijke gevolgen van intensieve landbouw worden steeds duidelijker. Zo bevat bijvoorbeeld broccoli maar liefst 70% minder calcium, 50% minder magnesium en 60% minder foliumzuur dan in 1989. Ook wanneer je denkt dat je redelijk gezond eet, kun je dus tekorten oplopen.

Broccoli

0 %
calcium
0 %
magnesium
0 %
foliumzuur
ten opzichte van 1989