Meteen naar de inhoud

3Care

VANUIT DE KERN GEZOND

Het 3Care gezondheidsprogramma zorgt ervoor dat het lichaam afvalstoffen en overtollige vetreserves verliest, maar zonder dat dit ten koste gaat van gezond spierweefsel. Het doel is dat iedereen lekker kan eten, zonder tekorten. Daarbij is het belangrijk voldoende water te drinken en voldoende te bewegen. Kortom, terug naar de basis.

Met het 3Care gezondheidsprogramma kun je werken aan een zuiver lichaam. Het bestaat uit 2 fases:

  • Fase 1 is vetverbrandingsfase
  • Fase 2 is streven naar een stabiele en vitale leefstijl

Normaal is een vetreserve voor tijd van schaarste, wat we tegenwoordig nauwelijks meer kennen, maar ons lichaam werkt nog steeds zo als dat van onze verre voorouders. In de winter maanden had je weinig koolhydraten voorhanden waardoor de vetreserves werden gebruikt voor energie.

Een gezond en schoon lichaam kan zichzelf goed herstellen. Helaas krijgen we tegenwoordig onvoldoende voedingsstoffen binnen. We eten niet meer in de juiste verhoudingen. Ook de schadelijke gevolgen van intensieve landbouw worden steeds duidelijker. Zo bevat bijvoorbeeld broccoli maar liefst 70% minder calcium, 50% minder magnesium en 60% minder foliumzuur dan in 1989. Ook wanneer je denkt dat je redelijk gezond eet, kun je dus tekorten oplopen.

Broccoli

0 %
calcium
0 %
magnesium
0 %
foliumzuur
ten opzichte van 1989

Te veel lichaamsvet veroorzaakt tal van klachten zoals hoge bloeddruk, overgewicht, hoog cholesterol, etc. Door het lichaam op celniveau te reinigen en te ondersteunen ontstaat er rust. Daar is een gezond lichaam bij gebaat, want vitaliteit begint met een ‘schoon’ lichaam, vrij van onnodige vetreserves en afvalstoffen.

Het 3Care programma is heel goed uitgewerkt en alle informatie die je nodig hebt zit in een map: je hebt 28 voorbeelddagen en toegang tot de informatie en recepten op de website van 3Care. Het is laagdrempelig, makkelijk toepasbaar binnen een gezinsleven en betaalbaar.

Gedurende Fase 1 kun je thuis met behulp van een Ketosestick testen hoe je ervoor staat qua vetverbranding (ketose). Je krijgt hoogwaardige suppletie mee om je lichaam te voorzien van alle bouwstoffen gedurende de vetverbranding.  De eerste fase is bedoeld voor reiniging en herstel op celniveau. Het lichaam wordt overgeschakeld van een koolhydraatverbrander naar een vetverbrander. Dit gaat door 6 tot 12 keer per dag iets te eten. Je mag geen hongergevoel ervaren. In eerste instantie duurt deze fase 28 dagen. Als er meer tijd nodig is voor herstel dan kan dit.

Fase 1: Opruimdagen

In Fase 1 begin je met zogeheten opruimdagen. De eerste 3 dagen dienen om je lichaam van een koolhydraatverbrander een vetverbrander te maken. We eten meer gezonde eiwitten en vetten. Tijdens deze opruimdagen wordt geen brood uit granen gegeten. Echter heeft 3Care een eigen gluten- en graanvrij brood ontwikkeld, dat heel gemakkelijk zelf te maken is. Het smaakt verrukkelijk en zit boordevol gezonde vezels en vetzuren.

Fase 1: Vitaaldagen

Na 3 opruimdagen volgen de vitaaldagen. Groente, rauwkost en fruit mogen in ruime mate en keuze worden toegevoegd. Tevens mag je een boterham of andere gezonde graankeuze eten, hoewel 3Care brood een gezondere keuze is.

Omdat smaak persoonlijk is en omdat het zeker niet meer vanzelfsprekend is dat voeding alles geeft wat een mens nodig heeft, wordt het één keer per dag aangevuld met een Multi Amino Excellent & Bio Salmon Fresh. Deze voedingssuppletie zorgt voor optimale dagelijkse basisbescherming. Hiermee kan stress in de lichaamscellen voorkomen worden en kunnen opgeslagen afvalstoffen en vetreserve worden afgevoerd.

Zoals onze voorouders jaarlijks het lichaam reinigden door schaarste kunnen wij dankzij het 3Care programma jaarlijks 28 dagen op vetverbranding over te gaan. Daar profiteren we de rest van het jaar van.

Fase 2

De tweede fase is de overgang naar stabiliteit in het lichaam. Zo wordt de kans op terugval zoveel mogelijk beperkt. In deze fase gaat het lichaam stabiliseren. Je komt in een fase, waarin de gezonde levensstijl een vanzelfsprekendheid wordt. Je hoeft geen ketosticks meer te gebruiken. Je lichaam bevindt zich nu in een situatie, die gelijk staat aan die in de oertijd. Het lichaam kan zichzelf nu goed aanpassen.

Ketose

Nu hebben we het steeds over Ketose, maar wat is dat nu precies?

Ketose is een ander woord voor vet verbranden. Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat het lichaam in een staat van ‘ketosis’ (de verbranding van vet). Hierdoor stabiliseert je bloedsuikerspiegel, vermindert het hongergevoel en verbrandt het lichaam reservevet. De vetzuren verbranden en de afvalstoffen verlaten je lichaam. En last but not least: er ontstaat rust in de insulineproductie. En dat is zeer belangrijk, want insuline zorgt ervoor dat glucose wordt vervoerd naar de cellen. Bovendien opent insuline de cellen, zodat de glucose naar binnen kan om te worden verbrand tot energie.

Voordelen van het 3Care gezondheidsprogramma:

Tarieven

Lidmaatschap van 3Care éénmalig inclusief map (voorbeelddagen) en toegang tot de website en recepten €30,30
Multivitaminen, mineralen, eiwitten en vetzuren voor 60 dagen€97,60
Ketosesticks 50 stuks€11,50
Totaal om te kunnen starten€139,30


De meeste Nederlandse zorgverzekeringen hebben een polis waarin de kosten van consulten en therapie (gedeeltelijk) worden gedekt. Of dat voor jouw zorgverzekering geldt, kun je hier controleren.