Meteen naar de inhoud

Omega 3 – Arctic Blue

Omega 3 is waarschijnlijk een van de supplementen waar je veel over hoort en soms zie je zelfs voedingsmiddelen in de supermarkt waar extra omega 3 aan is toegevoegd. Deze vetzuren zijn namelijk belangrijk voor veel verschillende functies van het lichaam.

Deze vetzuren helpen enerzijds bij het ontwikkelen van cognitieve functies bij bijvoorbeeld kinderen en anderzijds zijn ze ook verantwoordelijk voor het voorkomen van veelvoorkomende psychische problemen zoals depressie. Bovendien is aangetoond dat omega 3 vetzuren van belang zijn bij het voorkomen en genezen van hart-en-vaatziekten.

Omega 3 zit natuurlijk ook in gewone voeding. Meestal wordt het geassocieerd met vette vis, zoals zalm, makreel of sardines, maar het is ook te vinden in plantaardige opties zoals walnoten of chiazaad.

Waarom is het nodig om omega 3 aan te vullen?

Allereerst is omega 3 noodzakelijk voor de gezondheid, maar wordt het niet door je lichaam aangemaakt, wat betekent dat je het binnen moet krijgen door voeding.

Het typische westerse dieet, dat velen van ons volgen, bevat helaas veel verzadigd vet (bijvoorbeeld in vlees en zuivelproducten) maar weinig onverzadigd vet, waaronder omega 3. Vooral mensen die helemaal geen vette vis eten (of alleen maar magere vis zoals kibbeling, vissticks of pangasius), kunnen een omega 3-tekort krijgen. Hoewel de plantaardige voedingsalternatieven met omega 3 een optie zijn om dit tekort te verminderen, hebben ze een andere structuur en zijn daarom moeilijker op te nemen door het lichaam.

De drie meest voorkomende soorten omega 3-vetzuren zijn: ALA (Alfa-linoleenzuur), EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur).

ALA komt voor in overwegend plantaardig voedsel en heeft als nadeel dat het niet gemakkelijk door het lichaam kan worden omgezet en daarom veel inefficiënter is. Zowel DHA als EPA zijn veel efficiënter en belangrijk voor het lichaam.

Daarom raad ik het gebruik van Arctic Blue visolie als aanvulling aan. De pure arctische MSC Visoile van Artic Blue heft een hoge dosering van DHA en EPA, bevat ook vitamine D, kan gebruikt worden vanaf 1 jaar en wordt uit wilde vis uit Noorwegen gehaald.

Via deze link kun je het bestellen en profiteer je ook nog van gratis verzending voor bestellingen boven de €20.

Bij Arctic Blue kun je ook terecht voor omega 3 olie voor kinderen of omega 3 algenolie voor vegetariers. Dus als je meerdere of andere producten wilt bestellen kun je deze link hier gebruiken voor gratis verzending voor bestellingen boven de €20.