Meteen naar de inhoud

Over mij

Gezondheidsmaatje

Even voorstellen?

Mijn naam is Nuria Postma en ik woon samen met mijn gezin in Hebelermeer (DE), net over de grens bij Zwartemeer. Nadat ik 9 jaar lang heb gekampt met gezondheidsklachten heb ik besloten mij te verdiepen in mijn eigen gezondheid. Ik heb gemerkt dat ik weinig wist over wat het effect van voeding kan zijn op de gezondheid. Ik heb Hashimoto, een auto-immuunziekte, waarbij je immuunsysteem het weefsel van de schildklier aanvalt. Hierdoor is de schildklier niet meer in staat om genoeg hormonen te produceren. Waarom het juist mij moest overkomen, kon niemand mij vertellen. Ik kreeg synthetische hormonen mee en werd naar huis gestuurd.

Symptomen die bij Hashimoto horen zijn heel uitlopend maar in de basis hebben de meeste Hashimoto patiënten de volgende klachten; vermoeidheid, kouwelijk zijn, haaruitval, droge huid, krampen of steekpijn in de gewichten of spieren en een moeilijke stoelgang. Na inname van de synthetische hormonen verdwenen sommige klachten maar ik kreeg andere vage klachten erbij. Zo bleef ik telkens terugkomen bij mijn huisarts en er werd er gesleuteld aan de dosering van de medicatie maar dat was helaas geen oplossing. Er was geen andere behandeling voor mij mogelijk werd mij verteld en ik zou de rest van mijn leven deze medicatie moeten gebruiken. Meer was er niet mogelijk voor mij binnen de reguliere zorg. Achteraf zocht ik in de verkeerde hoek.

Ik heb me toen in de natuurgeneeskunde en voeding verdiept en ben begonnen met experimenteren. Hebben gluten invloed op auto-immuunziekte? ‘Gewoon proberen’ dacht ik. Zo is mijn zoektocht begonnen en heb ik na een jaar studeren besloten om in overleg met mijn huisarts de medicatie af te bouwen. In november 2017 ben ik volledig gestopt met mijn medicatie en mijn schildklier is weer in staat om zelf hormonen te produceren. Wel moet ik altijd op mijn voeding blijven letten wat inmiddels heel natuurlijk is geworden.

Mijn motto is: De juiste voeding is helend! Dat heb ik mogen ervaren en ik gun iedereen die ervaring.

“De wereld verbeteren begint bij jezelf”. Zo is JE Healthmate ontstaan. Ik noemde het net al; ik wist weinig over het effect van gezonde voeding en ik denk dat er meer mensen zijn die klachten hebben en niet verder komen met alleen het slikken van medicatie.

Daarom wil ik graag mijn kennis delen en mensen helpen gezond te blijven en wanneer er klachten zijn, op zoek te gaan naar de oorzaak en met de bijpassende natuur therapie weer het lichaam te ondersteunen in zelf-herstellend vermogen.

Bij goede gezondheid is beweging onmisbaar. Ik geef pilates lessen in groepsverband. Pilates is een van de gezondste sporten, de gezondheidseffecten zijn al na paar sessies te merken.

Cursussen en opleidingen die ik onder andere heb gevolgd:

  • Klinische chemische (medische) analist
  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek Bachelor
  • Orthomoleculaire voedingsadviseur
  • Medische basis kennis
  • 3Care specialist
  • Darmtherapie
  • Docent Pilates
  • Jaarlijks diverse bijscholingen
  • Ayurvedische therapie (nog mee bezig)
  • Heilpraktiker in Duitsland (nog mee bezig)

Nuria, je gezondheidsmaatje